Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Actie thuishulpen Sensire tegen ontslag

Thuiszorgmedewerkers van zorgverlener Sensire voeren donderdagmiddag actie bij het gemeentehuis van het Gelderse Hengelo tegen het massaontslag dat hun boven het hoofd hangt. Sensire heeft per 31 december ontslag aangevraagd voor 800 vaste medewerkers en het contract met 300 tijdelijke thuishulpen opgezegd.
Actie thuishulpen Sensire tegen ontslag
Foto: ANP

De thuiszorgmedewerkers en vakbond Abvakabo FNV vinden dat voorbarig. Ze vragen wethouders van de acht Achterhoekse gemeenten die in Hengelo overleg voeren over zorg, te zorgen dat die in stand blijft.

Afspraken

De contracten tussen de gemeenten en Sensire lopen tot 31 december. Omdat nog onduidelijk is hoe rijksbezuinigingen voor gemeenten uitpakken, zijn nog geen nieuwe afspraken met de zorgorganisatie gemaakt. Sensire wil met het ontslag financiële problemen voorkomen. Naar schatting 3000 mensen dreigen hierdoor hun huishoudelijke hulp kwijt te raken.

ANP

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.