Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

‘Ouderen langer zelfstandig dankzij tablet’

Alle ouderen in Nederland moeten aan de tabletcomputer. Dat vindt ouderenorganisatie Unie KBO. De tablet biedt ouderen veel mogelijkheden om beter en langer regie te houden over hun eigen leven en gezondheid.
‘Ouderen langer zelfstandig dankzij tablet’
Foto: ANP

Via de tablet kunnen ouderen hun sociale contacten onderhouden, allerlei beweegtips ontvangen via filmpjes, de thuiszorgadministratie bijhouden en veilig omgaan met medicijnen met behulp van een speciale app. Informatie over gezonde voeding wordt meteen gelinkt aan kant en klare maaltijden en personenalarmering met beeldbellen.

Zelfstandig

Ouderen raken steeds meer op zichzelf en hun directe omgeving aangewezen door de bezuinigingsplannen van het kabinet, stelt de ouderenorganisatie. Dus het is belangrijk dat zij langer zelfstandig kunnen blijven.

Proef

De Unie KBO is gestart met een pilot waarin 25 ouderen drie maanden lang gaan proefdraaien met een voorgeprogrammeerde iPad. Zij krijgen een vrijwillige begeleider die hen helpt en die voor de juiste updates zorgt. Wanneer de pilot goede resultaten oplevert, wil de ouderenorganisatie een speciaal voor ouderen geprogrammeerde tablet aanbieden aan haar leden.

Alexandra Sweers

Of registreer je om te kunnen reageren.