Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Almeerders opgepakt voor pgb-fraude

Een 34-jarige man en een 45-jarige vrouw uit Almere blijven 2 weken lang vastzitten omdat ze ervan worden verdacht voor 800.000 euro te hebben gefraudeerd. Dat bepaalde de rechtbank in Utrecht maandag.
Almeerders opgepakt voor pgb-fraude
Foto: ANP/Lex van Lieshout

De Almeerders zouden zich schuldig hebben gemaakt aan stelselmatige fraude met persoonsgebonden budgetten (pgb's), belastingfraude en het witwassen van geld dat daarmee werd verdiend.

 

Pgb-advies
Beide verdachten adviseerden met hun stichting mensen over hoe zij een pgb kunnen aanvragen. Dat budget werd vervolgens uitgekeerd op een speciale pgb-rekening van de budgethouder, maar het geld is vermoedelijk anders besteed dan aan zorg.Een deel van het geld werd overgemaakt op een privérekening van de verdachten. De Inspectie SZW en de FIOD vermoeden dat zij het geld vervolgens met een deel van de budgethouders deelden. 

Administratie
In Almere zijn twee woningen en een bedrijfspand doorzocht. Er is beslag gelegd op administratie, auto's, sieraden, geld en een woning.

ANP

Of registreer je om te kunnen reageren.