Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Van Rijn vraagt om advies langdurige zorg

Eind maart komt staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) met de hoofdlijnen van zijn plan om de langdurige zorg te hervormen. Woensdag en donderdag legt hij zijn oor te luisteren in de Tweede Kamer.
Van Rijn vraagt om advies langdurige zorg
Foto: ANP Photo, Martijn Beekman

Van Rijn gaat bij alle partijen langs om te horen wat zij belangrijk vinden. Alleen de PVV gaf aan geen behoefte te hebben aan zo'n gesprek. Ook buiten de Kamer heeft Van Rijn dit soort inhoudelijke gesprekken die hij wil gebruiken om draagvlak te krijgen voor zijn plan.

Bezuinigingen
SP-Kamerlid Renske Leijten spreekt van 'een prettig gesprek, maar die bezuinigingen hangen toch in de lucht'. De SP vreest afbraak van de zorg en voorziet duizenden ontslagen in de thuiszorg. Fleur Agema (PVV) geeft aan dat haar partij zich met hand en tand zal blijven verzetten tegen de ontmanteling van de ouderenzorg. 'Het is van de zotte dat de oudere generatie, die het land heeft opgebouwd en bloembollen at in de oorlog, het kind van de rekening is geworden en dat tegelijkertijd de geldverspilling doorgaat.'

Landelijke voorziening
In het regeerakkoord van VVD en PvdA staat dat de langdurige (AWBZ) zorg bij ziekte en handicap en ouderenzorg in instellingen worden overgeheveld naar een landelijke voorziening. Niet-medische zorg (begeleiding, verzorging) gaat over naar gemeenten.

ANP

Gerelateerde tags

2 reacties

  • S J Visser

    Adviezen worden meestal naast zich neergelegd. De betweterigheid is de oorzaak daarvan. Zo gaat dat in de politiek bij de meeste politici!

  • K Marges

    Ik neem aan dat de SP en de PVV zich niet alleen zorgen maken over de werkgelegenheid resp. de ouderenzorg, hoe belangrijk die ook zijn. Is er niets anders te melden dan deze bijna standaard typeringen?

Of registreer je om te kunnen reageren.