Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Vermiste bejaarde man gevonden in trappenhuis

Een 82-jarige dementerende bewoner van een verzorgingshuis in Eindhoven is dinsdagavond na bijna 24 uur vermissing teruggevonden in het trappenhuis van de instelling. Medewerkers traceerden de man, meldde de politie woensdag.
Vermiste bejaarde man gevonden in trappenhuis
Foto: ANP-Photo/Lex van Lieshout

De man was van de trap gevallen, had een hoofdwond, een scheurtje in de bekken en letsel aan de schouder. Hij is naar het ziekenhuis gebracht en is daar nog steeds, vertelde Pink van Veen van de raad van bestuur van Vitalis woensdag.

Zoektocht
Ze legde uit dat in totaal 40 medewerkers de hele nacht, dag en avond naar de man hebben gezocht, zowel binnen als buiten. Aan de bewoners werd een fotootje van de vermiste man uitgereikt.

Dementie
De man woont op een gesloten afdeling met dementerenden die de woonruimte niet horen te verlaten. De afdeling is met een codeslot afgesloten, legde ze uit. Hoe hij kon ontsnappen is niet duidelijk. Waarom de bejaarde man niet eerder werd ontdekt, laat Vitalis ook nog uitzoeken. Het vermoeden bestaat dat hij door het grote complex is gedwaald.

Politie
Aan de politie was gemeld dat de man het verzorgingshuis in pyjama en op sokken had verlaten. Met hulp van de politie werd in de wijde omgeving van het verzorgingshuis naar hem gezocht. De politie stuurde een opsporingsbericht rond.

Bron: ANP

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.