Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

10.000 euro om agressie te bestrijden in zorginstelling

Zorginstellingen kunnen vanaf 1 september geld aanvragen om agressie en geweld tegen zorgmedewerkers aan te pakken. De ondersteuningsregeling ‘Veilig werken in de zorg’ geldt voor de periode 2012-2015. Het gaat om maximaal 10.000 euro per instelling.
10.000 euro om agressie te bestrijden in zorginstelling

Met het geld kunnen zorginstellingen externe deskundigen inzetten om hun beleid een extra impuls te geven. De regeling is onderdeel van het actieplan ‘Veilig werken in de zorg’, een initiatief van de gezamenlijke sociale partners in de zorg en drie ministeries VWS, BZK en Veiligheid & Justitie.

Gehandicaptenzorg

Per jaar komen 100 instellingen in aanmerking voor ondersteuning. In de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg  (15), de gehandicaptenzorg (18), de jeugdzorg (14), verpleeg- en verzorgingshuizen, thuis- en kraamzorg en jeugdgezondheidszorg (33) en de  algemene en academische ziekenhuizen (20).
Zorginstellingen kunnen vanaf 1 september de ondersteuning aanvragen bij het Centrum voor Arbeidsverhoudingen Overheidspersoneel (CAOP).

Bron: GGZ Nederland

Alexandra Sweers

Eén reactie

  • no-profile-image

    Steven de Boer

    En dan te bedenken dat de meeste agressie waarschijnlijk veroorzaakt wordt door leden van de 2.5 miljard kostende probleemgezinnen!

Of registreer je om te kunnen reageren.