Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Onderhandelingen VVT afgebroken om looneis

Na dagen onderhandelen zijn de onderhandelingen over de cao verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT) opnieuw afgebroken. Volgens de werkgevers bleven de bonden vasthouden aan onrealistische looneisen.
Onderhandelingen VVT afgebroken om looneis

De Abvakabo FNV bleef vasthouden aan een looneis van in totaal 4 procent voor een 1-jarige cao.  De andere bonden, CNV Publieke Zaak, Nu’91 en FBZ bleven bij een looneis van 2,5 procent voor een 1-jarige cao. De looneis van de Abvakabo FNV is buiten proportie, vinden werkgeversorganisatie ActiZ en BTN. 'Maar ook de looneis van de drie andere bonden is in deze tijd onhaalbaar.'

Geen zin
‘We hebben tot diep in de nacht met elkaar gesproken en uiteindelijk een bieding gedaan’, zegt woordvoerder van werkgeversorganisatie ActiZ, Paulien Fuhri Snethlage. De bonden bleef echter vasthouden aan looneisen die onrealistisch zijn. Verder praten had daarom volgens de werkgever geen zin meer en dus hebben zij de onderhandelingen afgebroken.’

Flexibel
De Abvakabo FNV blijft ook vinden dat zorgmedewerkers te flexibel worden ingezet. Voor de drie andere bonden bleek alleen het loonbod te laag. De overige eisen van deze bonden waren in grote lijnen voor werkgevers bespreekbaar.


Voortgang
De Abvakabo FNV laat weten woensdag  in een grote bijeenkomst met kaderleden, de vervolgstappen te bespreken. De werkgevers zullen in de week van 21 mei het cao proces met hun leden bespreken.


Alexandra Sweers

6 reacties

 • no-profile-image

  joop

  Uhh w d waijenberg , ik snap je frustratie , maar ik moet het ook doen netto euro 799 ,- en ik gun het geld u zekers , maar bedoel dat mensen die iemand inhuren ( pgb gemeente budget ) dan ook verhoging moeten krijgen .
  want als je via de thuiszorg zorg krijg dan wordt er gesproken over CAO,S , maar de pgb buget houder die van de gemeente een buget krijgt euro 15 per uur , krijgt er niets bij .

  meschien zit u nu op mijn golflengte .

  Ik vind het juist goed dat de thuishulp erbij krijgt !!

 • no-profile-image

  w d waijenberg

  joop volgens mij besef jij niet hoeveel deze mensen in hebben moeten leveren,als je 30 jaar als thuihulp hebt gewerkt en je werkt 30 uur in de week je verdient €1.250 netto in de maand en je moet daar 25% van inleveren dan heb je elke maand €322.50 te kort en wij worden als vrouw zijnde tegenwoordig geacht in ons eigen onderhoud te voorzien dat wordt je op deze oneerlijke wijze(marktwerking) onmogelijk gemaakt wij leveren dus jaar lijks €3.870. netto in ,en ons levens onderhoud is ook duurder geworden net als dat van elke nederlander,dus zeg het maar wie levert het meeste in jij of ik.

 • no-profile-image

  joop

  Uhh pieter elbers , dat is niet voor het schoonmaken via de wmo , dat gaat gewoon door met bezuinegingen en w d waijenberg , gun ik ze , maar dan moet het pgb budget voordegene zonder de thuiszorg ook meer budget krijgen om de hulp te kunnen betalen .

  want de thuiszorg org krijgen meer van de gemeente,s dan de pgb budget houders die zelf zorg inkopen .

 • no-profile-image

  w d waijenberg

  nee joop,de huishoudelijke hulpen hebben door de aanbestedingen in de thuiszorg al 25% tot 30% van hun loon in moeten leveren,dus is 4% loonsverhoging niets te veel.

 • no-profile-image

  pieter elbers

  Joop Dat is toch de pgb bezuiniging die groenlinks heeft geruggedraaid als voorwaarde voor haar steun aan het CDA/VVD kabinet?

 • no-profile-image

  joop

  is er nu daarom bij vele invaliden het PGB huishoudelijke hulp gekort voor de zoveelste keer om de CAO,s te kunnen handhaven om omhoog te halen , krijgen de PGB budgethouders nu ook meer euro,s per uur voor schoonmaak , gemiddeld is er per individu euro 500 eraf gehaalt , terwijl er niks aan de handicap veranderd is ??????????

Of registreer je om te kunnen reageren.