Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

OM wil onderzoek naar brand GGZ Oegstgeest

Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag wil uitgezocht hebben waarom de GGZ-instelling Rivierduinen in Oegstgeest geen extra maatregelen heeft genomen om brand te voorkomen. Ook moet duidelijk worden of het treffen van dergelijke maatregelen verlangd mocht worden van de instelling.
OM wil onderzoek naar brand GGZ Oegstgeest

In Rivierduinen brak in maart vorig jaar brand uit in de kamer van een patiënt die het vuur vermoedelijk heeft veroorzaakt met een brandende sigaret of aansteker. Drie andere patiënten kwamen om door de brand.

Vooronderzoek
Het OM heeft de onderzoeksrechter gevraagd een gerechtelijk vooronderzoek te beginnen, om te kijken of er mogelijk strafbare feiten zijn gepleegd. De GGZ-instelling is als verdachte aangemerkt, maar niet de medewerkers. De bewoner die de brand veroorzaakte, is zo verstandelijk beperkt dat justitie heeft besloten hem niet te vervolgen.

Eisen
De Onderzoeksraad voor Veiligheid concludeert na onderzoek dat Rivierduinen voldeed aan alle wettelijke eisen op het gebied van brandveiligheid. Zo waren het gebouw en technische installatie in orde en werden de bedrijfshulpverleners jaarlijks getraind. Desondanks heeft het OM ‘aanwijzingen dat van de GGZ-instelling extra maatregelen mochten worden verlangd'.


 

Bron: ANP/ANP-Photo

122074

Of registreer je om te kunnen reageren.