Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Zorgmedewerkers bijeen voor eisen cao VVT

Honderden zorgmedewerkers komen dinsdag bij in de Jaarbeurs in Utrecht om over de cao VVT te praten. De bijeenkomst is georganiseerd door de vakbond Abvakabo FNV. Op 1 maart 2012 loopt de huidige cao voor verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg af.
Zorgmedewerkers bijeen voor eisen cao VVTDe cao VVT is met ruim 450.000 medewerkers de grootste cao van Nederland. Er moet volgens de vakbond veel verbeteren. De werkdruk is te hoog, waardoor het zorgpersoneel onvoldoende kwalitatieve zorg kan bieden, stelt de vakbond. Ook zien zij nog niets terug van de 370 miljoen euro die door Den Haag beschikbaar is gesteld voor nieuw personeel.


Opzeggen

De zorgmedewerkers uit het hele land van 11-15uur in de Jaarbeurs bij elkaar om hierover te spreken en hun eisen voor de nieuwe cao VVT vast te stellen. De vakbonden hebben de cao in december opgezegd. Met die opzegging wilden ze voorkomen dat de cao ongewijzigd met een jaar zou worden verlengd. De huidige cao is na maandenlange onderhandelingen in december 2010 tot stand gekomen.


Bron: Abvakabo FNV/ANP-Photo

Alexandra Sweers

Of registreer je om te kunnen reageren.