Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Thuiszorg protesteert op 6 maart

Thuiszorgmedewerkers demonstreren op 6 maart op het Plein in Den Haag. Ze willen dat de aanbestedingen in de huishoudelijke zorg aan banden worden gelegd en dat betere salarissen worden gegarandeerd.
Thuiszorg protesteert op 6 maart


Vakbond ABVAKABO FNV organiseert de demonstratie op 6 maart, omdat de Eerste Kamer dan drie wetsvoorstellen van SP-Tweede Kamerlid Renske Leijten behandelt. Die komen tegemoet aan de wensen van de demonstranten. De afgelopen jaren hebben veel gemeenten thuiszorg uitbesteed tegen lagere tarieven.


Onderwijs


De vakbond verwacht ongeveer 500 demonstranten. Op dezelfde dag protesteren ook leraren in Amsterdam tegen de bezuinigingen op het passend onderwijs.

 


Bron: ANP/ANP-Photo

Alexandra Sweers

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    tgeitenbeek de ruig

    De lonen zijn veel te laag voort huishoudelijken hulpen 9.60 euro bruto.Daardoor gaan er ook hulpen weg die de kinderen naar de opvang doen .Ze houden nog geen 2 euro over.

    Ik vind wel dat er betere begeleiding moet komen voor de huishoudelijke hulpen want er zijn er bij die kunnen echt niet werken je komt de vreemdste taferelen tegen.en er is ook geen overleg bij uitleg wat voor ziektebeeld de mensen hebben.
    Je weet ook niet wat je over de vloer haalt daar wordt heel niet opgelet een bewijs van goed gedrag zou heel normaal zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.