Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Thuiskomen in een verzorgingshuis

Voor veel ouderen is de verhuizing naar een kamer in een verzorgingshuis een schrikbeeld. Uit je vertrouwde omgeving overgaan naar een instelling. Scriptschrijver Bernard Bussemaker en speelfilmregisseur Tess Löwenhardt maakten daarom de film ‘Thuiskomen’ als hulpmiddel om thema’s als verlies, eenzaamheid en vooroordelen bespreekbaar te maken.
Thuiskomen in een verzorgingshuis

De korte film gaat over de  85-jarige Tom die noodgedwongen verhuist naar een verzorgingshuis. Hij heeft een uitgesproken negatief beeld van zijn medebewoners. Elke toenadering van anderen wijst hij af,  het liefst blijft hij op zijn eigen kamer.  De film en de daarbij horende gesprekshandleiding zijn een middel om in verzorgingshuizen met elkaar in gesprek te gaan over het ‘thuiskomen’ in de nieuwe omgeving.
Ouderenorganisaties en –fondsen hebben de film middels hun steun mogelijk gemaakt. Voor meer informatie: www.thuiskomendefilm.nl

Bekijk hier de trailer:

Thuiskomen - trailer from Nachtzon on Vimeo.

Bron: ANP/Foto: Kees van Welzenis

Alexandra Sweers

Gerelateerde tags

2 reacties

 • no-profile-image

  Will Rijke

  Mooie zeer herkenbaar film
  Wij hulpverleners maken de nieuwe bewoners liefs vleugellam
  Het mooiste is dat we de behoefte afstemmen met de nieuwe bewoner en ze de tijd gunnen te wennen aan hun nieuwe omgeving
  Ik wil de dvd gebruiken om collega's een spiegel voor te houden.....
  Het kan altijd beter ........altijd

 • no-profile-image

  Cees Slob

  Het lijkt mij een mooie film. Maar.. als je weet hoe de indicatiestelling gaan en de lange onzekere procedure wat we de oudere mensen aan doen en als het zzp te klein is wil het huis van je keuze je misschien niet eens hebben. Om nog maar te zwijgen over de schrale zorg die je kunt verwachten. Dat zijn zaken die in een andere film mogelijk nog eens aan de orde kunnen komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.