Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Van Rijn: minder papierwerk zorginstelling

De verplichte jaarlijkse verantwoording levert zorginstellingen in het nieuwe jaar minder papierwerk op. Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) heeft na overleg met betrokken partijen de helft van de vragen uit het in te vullen Jaardocument Maatschappelijke Verantwoording geschrapt.
Van Rijn: minder papierwerk zorginstelling
Foto: ANP-Photo/Robert Vos

De bewindsman wil af van de overbodige regeltjes en heeft in dit verantwoordingsdocument vragen laten schrappen die onnodige informatie opleverden. 'Ik wil meer ruimte voor de medewerker en meer tijd voor de cliënt', aldus Van Rijn.

Experiment

In bijna een jaar tijd kwamen er bij het ministerie meer dan 700 klachten binnen over de administratieve rompslomp in de zorg. Ook zijn er in de langdurige zorg 25 experimenten begonnen om zorgmedewerkers minder te belasten met de administratie.

ANP

Of registreer je om te kunnen reageren.