Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

NZa wil meer bevoegdheid

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) wil meer bevoegdheden. Zo wil de NZa ook eventueel dwangsommen kunnen opleggen aan zorgkantoren die zich niet aan de regels houden of onder de maat presteren. De zorgautoriteit heeft de politiek gevraagd om dit mogelijk te maken.
NZa wil meer bevoegdheid

Zorgkantoren beheren het zorgbudget dat over de regio's verdeeld wordt. Zij sluiten bijvoorbeeld contracten af met zorgverzekeraars en verpleeghuizen over de te leveren zorg.


Misbruik

Het afgelopen jaar werd er volgens de NZa door sommige kantoren onder de maat gepresteerd, onder meer op het gebied van controle. Zo hielden de kantoren niet goed in de gaten of de zorg daadwerkelijk geleverd was. Ook pakken nog niet alle zorgkantoren misbruik van zorggelden voldoende aan.

ANP

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.