Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Hoger pgb voor bewoners Thomashuis

Toekomstige bewoners van kleinschalige wooninitiatieven krijgen een hoger persoonsgebonden budget. Staatssecretaris Martin van Rijn komt zo de Thomashuizen tegemoet.
Hoger pgb voor bewoners Thomashuis
Foto: ANP/Roos Koole

In deze kleinschalige wooninitiatieven leggen bewoners hun pgb’s bij elkaar om samen te kunnen wonen. Daarmee betalen zij gemeenschappelijke voorzieningen, die ook zorginstellingen hebben. Om die kosten te dekken, springt de overheid voor nieuwe bewoners bij. Huidige bewoners behouden sowieso hun hogere budget.

Regeling

De maatregel is genomen in samenspraak met de Thomashuizen en met belangenverenigingen PerSaldo en Naar-Keuze. In Nederland bestaan zo’n 300 kleinschalige wooninitiatieven waar in totaal ongeveer 4000 mensen wonen. Voor de totale pgb-regeling trekt het kabinet in 2013 2.755 miljard euro uit.

VWS

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.