Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Demonstratie tegen 'afbraak thuiszorg'

Ongeveer 500 thuiszorgmedewerkers gaan dinsdagmiddag in de Jaarbeurs in Utrecht demonstreren tegen wat zij noemen de afbraak van de thuiszorg. Door de plannen van het nieuwe kabinet dreigen volgens vakbond Abvakabo FNV duizenden ouderen, gehandicapten en chronisch zieken hun zorghulp kwijt te raken. Ook wordt er gevreesd voor de baan van tienduizenden thuiszorgmedewerkers.
Demonstratie tegen 'afbraak thuiszorg'
Foto: ANP/Evert-Jan Daniels

In de plannen van het nieuwe kabinet staat onder meer dat de huishoudelijke hulp inkomensafhankelijk wordt. Daardoor dreigen veel ouderen die hulp kwijt te raken en voor het personeel is er dan geen werk meer.

Actie
De vakbond heeft de afgelopen tijd al regelmatig actiegevoerd tegen het beleid rondom de thuiszorg. Vorige maand legden medewerkers in Rotterdam een tijdje het werk neer, daarna volgden ook nog Den Haag, Amsterdam en Arnhem.

ANP

Of registreer je om te kunnen reageren.