Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

'Mantelzorgers in financiële problemen'

Ook mantelzorgers worden door een stapeling van regelingen getroffen. Mezzo, de landelijke vereniging voor mantelzorgers en vrijwilligers, heeft inzichtelijk gemaakt op welke gebieden mantelzorgers moeten inleveren.
'Mantelzorgers in financiële problemen'

Mezzo zet in de Rekening Mantelzorgers op een rij, waarop mantelzorgers worden gekort. De maatregelen die het kabinet gaat nemen, hebben invloed op onder meer de fiscale voordelen, de sociale zekerheid, de woningaanpassingen die voor eigen rekening komen, de hoogte van de premies en eigen bijdragen.

Verlies
Volgens Mezzo ontstaat er een verliessituatie voor de zorgvragers, mantelzorgers en uiteindelijk ook de overheid. ‘Door de voorgestelde maatregelen kunnen meer mensen die zorg nodig hebben en hun mantelzorgers in de financiële problemen komen. Ook raken de mantenlzorgers steeds meer overbelast en ligt er een groter beroep op uitkeringen op de loer.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.


Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: Mezzo/ANP-Photo

Alexandra Sweers

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    annie

    Heb een ww uitkering en thuiswonend, heb zorg voor ouders maar zelf ook zorg, kan gemeente me nu korte op mijn uitkering?

Of registreer je om te kunnen reageren.