Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

852 Miljoen euro voor langdurige zorg

Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner heeft vandaag met de zorgsector het Convenant investeringen langdurige zorg gesloten. Er komt een structurele extra investering van 852 miljoen euro per jaar.
852 Miljoen euro voor langdurige zorg

De bewindsvrouw heeft dit afgesproken met Zorgverzekeraars Nederland, Actiz, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, Geestelijke Gezondheid Zorg Nederland, Branchebelang Thuiszorg Nederland, Federatie Opvang en Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland. Het bedrag komt bovenop de reguliere groei van 600 miljoen euro.

Versterken

Het convenant moet ervoor zorgen dat meer mensen in de zorg aan de slag kunnen. 12.000 mensen komen de zorg versterken. Verzorgenden en verpleegkundigen kunnen verder geschoold worden. En er komt minder administratieve rompslomp.

Overbruggen

Veldhuijzen van Zanten benadrukte bij de ondertekening nogmaals de kloof tussen het beleid en de mensen in de zorg te willen overbruggen. Om dat te doen wil de staatssecretaris dat de professionaliteit van de verzorger en de wensen van de cliënt centraal staan.


Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.


Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: VWS/Foto: Stock.xchng

Alexandra Sweers

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.