Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Inspectie krijgt rapport misstanden Cordaan

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft zaterdag een rapport ontvangen met zo'n 300 meldingen over misstanden bij zorginstelling Cordaan. Het betreft zorgen van medewerkers over de kwaliteit van de ouderenzorg, maakte de inspectie bekend.
Inspectie krijgt rapport misstanden Cordaan

Vakbond Abvakabo FNV overhandigde het rapport tijdens een manifestatie bij het stadhuis in de hoofdstad. Tientallen personeelsleden voerden hier actie om aandacht te vragen voor de problemen waar ze tegenaan lopen. De inspectie liet weten de signalen ‘uiterst serieus’ te nemen. Afgelopen woensdag had al een gesprek plaats tussen de IGZ en medewerkers van Cordaan.

Werkdruk
Het personeel van de zorginstelling klaagt al langere tijd over onderbezetting en hoge werkdruk. Hierover zijn volgens een woordvoerder van de inspectie ook de meeste meldingen binnengekomen. Hij liet weten dat de IGZ blij is met het rapport, omdat medewerkers van Cordaan tot nu toe nauwelijks van zich lieten horen.

Bezoeken
De meldingen leiden zeker tot actie bij de inspectie. ‘We zijn al volop bezig met Cordaan en zullen het rapport zwaar meewegen bij de toekomstige bezoeken, zowel aangekondigd als onaangekondigd, die we aan de instelling brengen.’

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.


Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/Dick Vos

Alexandra Sweers

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    avatar

    Ik werk zelf bij cordaan en bij ons valt het wel mee maar ja dat is dan wel thuiszorg.
    Ik kan niet echt zeggen dat we personeels tekort hebben maar eerder personeel teveel.
    Je moet echt zelf zorgen om aan je contrakt uren te komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.