Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Teloorgang Meavita wordt ontrafeld

De Amsterdamse Ondernemingskamer doet onderzoek naar het faillissement van het thuiszorgconcern Meavita, zo heeft de vakbond Abvakabo FNV woensdag bekendgemaakt. De bond had om dat onderzoek gevraagd. Volgens de vakbond is het megaconcern in 2009 ten onder gegaan aan wanbeleid.
Teloorgang Meavita wordt ontrafeldHet bedrijf liet een miljoenenschuld achter. Abvakabo wil de betrokken bestuurders financieel aansprakelijk stellen. Een van hen is voormalig VVD-minister Loek Hermans, lijsttrekker bij de Eerste Kamerverkiezingen.


Genoegdoening

De bond zegt met de rechtszaak gerechtigheid, rechtvaardigheid en genoegdoening voor de gedupeerde werknemers te zoeken. Bij Meavita werkten twintigduizend werknemers. De omzet bedroeg ongeveer een half miljard euro. Ongeveer honderdduizend cliënten waren bij de organisatie aangesloten.
Het is nog niet bekend hoe lang het onderzoek gaat duren.

Lees alles over Meavita in ons dossier >>Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.


Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/ Valerie Kuypers

Alexandra Sweers

Gerelateerde tags

2 reacties

 • no-profile-image

  werknemer groningen

  Snap niet dat Meavita doorkon gaan onder een andere stichting.Wij uit Groningen deden dat ook ,maar het verschil is dat Den Haag al ons geld had afgepakt.Groningen zat goed in de financieen, Den Haag al niet tijdens de fusie.
  Wij werknemers hadden er voor gewaarschuwd ,maar toch fuseren.,Resultaat kruiwagens vol met geld ging van Groningen naar Den Haag volgens de vakbonden.

  Dus DEN HAAG Thuiszorg klep dicht over meningen etc en ga het geld terug betalen aan THUISZORG GRONINGEN.STELLETJE @#$%^&*

 • no-profile-image

  Richard Narinckx

  Eindelijk gerechtigheid voor al die duizenden werknemers, die huin stinkende best gedaan hebben. Met poen en invloed kom je niet (altijd) weg

Of registreer je om te kunnen reageren.