Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Onderzoek Menzis naar fraude SPV

Menzis Zorgkantoor heeft een onafhankelijk bureau opdracht gegeven onderzoek te doen naar mogelijke fraude, gepleegd door Zorgbureau SPV in Hengelo. Dat meldt de Twentsche Courant Tubantia. Aanleiding is het klachtendossier van de SP in Enschede over niet verleende zorg en onjuist ingediende declaraties.
Onderzoek Menzis naar fraude SPV

‘Bij ons zijn diverse signalen binnengekomen over zorg die niet is verleend en waarvoor wel is gedeclareerd. Er zou veel mis zijn’, aldus een woordvoerder van Menzis in de krant. Het zorgkantoor wil het onderzoek snel afronden.

Reageren

Amita Ramnarain, directeur van SPV, wil gezien de privacy van de cliënten niet in de krant reageren. Op de website van het zorgbureau laat het managementteam weten het onderzoek met het volste vertrouwen tegemoet te zien. ‘Zorgbureau SPV zal alle benodigde gegevens beschikbaar stellen en volledige medewerking aan het onderzoek verlenen.’

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.


Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: TC/Tubantia

Alexandra Sweers

2 reacties

 • no-profile-image

  neniso

  Fraude is zeer eenvoudig uit te sluiten;
  slechts contracten afsluiten met instellingen die conform nen-iso 9001 zijn gecertificeerd!

 • no-profile-image

  a.visser106@chello.nl

  op dit vlak is de meeste "fraude"mogelijk! niet bij de PGB mensen,die zijn wel wijzer om met het toegewezen budged risiso te loen.

  een PGB er

Of registreer je om te kunnen reageren.