Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Wethouder in gesprek met Osira Amstelring

De Amsterdamse VVD-wethouder Eric van der Burg (zorg) praat volgende week met de raad van bestuur van Osira Amstelring. Aanleiding is het besluit van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) om de verzorgingshuizen van de stichting onder verscherpt toezicht te stellen omdat ze de situatie er zeer zorgelijk vindt. De wethouder deelt deze zorgen, zei hij woensdag in de gemeenteraad.
Wethouder in gesprek met Osira Amstelring

Volgens de inspectie is er te weinig deskundig personeel, is de woonomgeving van de bewoners onveilig door achterstallig onderhoud en bestaat er geen vertrouwen tussen cliënten en personeel aan de ene en de raad van bestuur aan de andere kant. Osira verkeert in grote financiële problemen, stelt de inspectie. Volgens de instelling zelf zijn die problemen overigens voorbij.

Volgen
'Ik heb volgende week een gesprek met de raad van bestuur over de ontstane situatie. Ze hebben mij toegezegd alle documenten toe te sturen', aldus Van der Burg in antwoord op vragen van de SP. 'Daarnaast zullen we de rapportages van de inspectie de komende tijd nauw volgen.'

Doortimmerd
In de verzorgingshuizen worden ouderen en lichamelijk gehandicapten verpleegd. Het verscherpt toezicht van de inspectie duurt voorlopig zes maanden. Osira Amstelring krijgt een maand de tijd met een doortimmerd plan te komen om de kwaliteit van de zorg te verbeteren.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg + Welzijn op Twitter>>

Bron: ANP/Foto: ANP/Robin Utrecht

Foto

  • Wethouder in gesprek met Osira Amstelring

Alexandra Sweers

Of registreer je om te kunnen reageren.