Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Onrust blijft bij Thuiszorg Groningen

Onder de vierduizend medewerkers van Thuiszorg Groningen loopt de spanning deze week op. De vertrouwenscrisis tussen bestuur en ondernemingsraad is nog niet opgelost. Daarnaast wacht iedereen op nieuws over de verkoop van de organisatie, zo meldt Dagblad van het Noorden.
Onrust blijft bij Thuiszorg Groningen

Thuiszorg Groningen ging begin 2009 failliet, samen met moederorganisatie Meavita. Meer dan vijfhonderd medewerkers verloren hun baan en meer dan driehonderd organisaties, bedrijven en particulieren bleven met onbetaalde rekeningen zitten. Het werk bij patiënten thuis werd voortgezet door een nieuwe stichting TzG-nieuw. Deze stichting moest reorganiseren en kreeg daarvoor 15 miljoen euro steun van de Nederlandse Zorgautoriteit.

Verkoop
De curatoren gingen intussen bezig met het faillissement van de oude stichting. Komende donderdag moeten alle schulden en schuldeisers op een rijtje staan. Volgens de curatoren moet het grootste deel van de schulden worden afgelost door de verkoop van TzG-nieuw, zo meldt de krant. Maar veel medewerkers en de ondernemingsraad zien een verkoop niet zitten. Ze zijn bang dat een nieuwe eigenaar opnieuw gaat snijden en reorganiseren. Zij hebben daarom dinsdag de vakbonden uitgenodigd voor overleg.

Vertrouwen
Begin februari zegde de ondernemingsraad het vertrouwen in topvrouw Filia Kramp op. De directe aanleiding voor de vertrouwensbreuk, zo meldde de krant eerder al, is een brief over het wegstrepen van opgebouwde dienstjaren. Maar dat was slechts de druppel. Er is ook onvrede over de onduidelijke koers, het voortdurende gehamer op bezuinigingen en op de vele interim-managers op het hoofdkantoor.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: Dagblad van het Noorden, Foto: ANP/Vincent Jannink

Foto

  • Onrust blijft bij Thuiszorg Groningen

Alexandra Sweers

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.