Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Partijen weer om de tafel over CAO VVT

De vakbonden en werkgevers hebben - na informeel overleg - vastgesteld dat er voldoende aanknopingspunten zijn om het overleg over de cao voor de verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT) weer te hervatten.
Partijen weer om de tafel over CAO VVT

Het overleg over een nieuwe CAO VVT was op 7 juni door de bonden afgebroken. Vervolgens hebben de werknemersorganisaties een ultimatum uitgebracht. De werkgevers stuurden als reactie hierop een concreet bod aan de bonden. Die zagen daar op dat moment geen aanknopingspunten in om het overleg te hervatten en kondigden acties aan.

Impasse
Een belangrijk knelpunt in de onderhandelingen is het omzetten van het huidige extra leeftijdsverlof in een nieuwe regeling. Nu hebben cao-partijen in een informeel overleg gekeken naar de mogelijkheden om uit de ontstane impasse te komen. Zij concluderen dat er voldoende aanknopingspunten zijn om het cao-overleg te hervatten.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter >>

Bron: ActiZ/Foto: ANP/Robin Utrecht

Foto

  • Partijen weer om de tafel over CAO VVT

Alexandra Sweers

Eén reactie

  • no-profile-image

    Judith

    In het vorig CAO wordt er een "verlofmandje" bedacht, waarbij rekening gehouden is met de leeftijd van de werknemer. Nu nog geen 2 jaar later wordt er weer onderhandeld over leeftijdsuren, en krijgen we minder uren, wie houdt dit nog vol in de zorg?

Of registreer je om te kunnen reageren.