Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Verpleeghuis geeft personeel massaal officiële waarschuwing

Haagse Wijk- en WoonZorg heeft 34 personeelsleden van verpleeghuis Houtwijk in Den Haag een officiële waarschuwing gegeven, omdat zij bewoners soms op ‘dicutabele wijze’ bejegenen. Vijf andere medewerkers zijn om deze reden ontslagen. Dat staat in het plan van aanpak van de zorgorganisatie.
Verpleeghuis geeft personeel massaal officiële waarschuwing

HWW Zorg, een oud Meavita-onderdeel in Den Haag, moest van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) een plan van aanpak opstellen voor verschillende onderdelen. De inspectie concludeerde eerder dit jaar dat de zorg in verpleeghuis Houtwijk, woonzorgcentrum Op de Laan, zorghuis Dr.W.Drees en verpleeghuis de Eshoeve niet aan de norm voor veilige en cliëntgerichte zorg voldoen.

Bejegening
De zorgorganisatie belooft in het plan onder meer de zorgdossiers op orde te krijgen, protocollen te herschrijven, de veiligheid, de kennis onder het personeel, de werkdruk en de bejegening aan te pakken. Op alle locaties komt per direct een extra verpleegkundige. Het plan is inmiddels goedgekeurd door de IGZ. De inspecteurs gaan de komende maanden nog wel onaangekondigd langs bij de zorgorganisatie.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: RTV West/Foto: Stock.xchng

Alexandra Sweers

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.