Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

GroenLinks wil wijkverpleegkundige terug

GroenLinks wil de komende jaren structureel 400 miljoen euro investeren in de zorg. Met het geld kan meer personeel worden aangetrokken, als de instellingen tenminste kleinschaliger worden en zorg op maat gaan leveren.
GroenLinks wil wijkverpleegkundige terug

Op die manier zouden in 2015 ongeveer 15.000 mensen aan de slag kunnen in de zorg waar de komende jaren een tekort aan personeel wordt voorzien, becijfert Tweede Kamerlid Jolande Sap (GroenLinks). Ze lanceert het plan om bijvoorbeeld de kleinschalige en thuisgebonden zorg te verdubbelen woensdag op de Dag voor de Verpleging. Op die dag worden verzorgenden en verpleegkundigen in het zonnetje gezet.

Verantwoordelijkheid
Sap vindt dat weer echt aandacht moet kunnen worden gegeven aan cliënten en patiënten. ‘Wij willen de wijkverpleegkundige terug die de mensen uit de buurt kent en meer verantwoordelijkheid krijgt bij de zorg voor patiënten.’

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto: Angelique van Woerkom

Alexandra Sweers

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.