Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

'De gemeente promoot het PGB want dat is het goedkoopst'

De gemeente informeert de cliënten, alfahulpen en organisaties niet goed over de positie van alfahulpen, vindt Jannie Degenhardt van Leefbaar Almere. 'Het zijn voornamelijk ouderen die er gebruik van moeten maken, maar die snappen het niet.'
'De gemeente promoot het PGB want dat is het goedkoopst'

'Je kan ook kiezen voor zorg in natura en de administratie uitbesteden aan een organisatie. Dat heeft nogal wat reuring veroorzaakt. De gemeente is er slordig mee omgegaan. Het zijn voornamelijk ouderen die er gebruik van moeten maken, maar die snappen het niet. De gemeente promoot het persoonsgebonden budget want dat is het goedkoopst.'  Zie: Jannie Degenhardt over de WMO mbt alphahulpen

 

 

86243

2 reacties

 • no-profile-image

  marian

  Bij zorg in natura heeft de client er verder geen omkijken naar. Er komt een hulp bij haar. Bij een PGB moet je zelf een hulp zoeken en kun je de salarisadministratie uitbesteden bij de SVB als de gemeente een contract met hen heeft afgesloten.
  Bij het systeem alfahulp ben je wel een soort werkgever maar bij natura wordt dat allemaal door de thuiszorgorganisatie geregeld.

 • no-profile-image

  hennies

  Bij Alpha hulp moet de zorgvrager de regie zelf nog hebben.
  bij ander huishoudelijkhulp 2 gaat dat op een andere manier, daar is meestal meer aan de hand. en wordt er meer zelfstandigheid verwacht van de huishoudelijk hulp, zij observeert en rapporteerd over de cliënt. zij is dan ook een huishoudelijkhulp 2.heeft dus meer opleiding en meer inzicht.

Of registreer je om te kunnen reageren.