Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

PVV en GroenLinks willen rollator terug in basispakket

Krukken, rollators en andere loophulpmiddelen komen wat betreft de PVV terug in het basispakket. Ook GroenLinks wil de rollator er weer in.
PVV en GroenLinks willen rollator terug in basispakket

Fleur Agema, Tweede Kamerlid van de PVV, verzocht dinsdagavond om een terugkeer van de rollator in het basispakket. De loophulp dreigde daar per 2011 juist uit te verdwijnen door bezuinigingen.

20 miljoen
Agema ruikt haar kans, omdat ze in de begroting van het ministerie van Volksgezondheid nog een post van 20 miljoen euro 'nog nader in te vullen' ontdekte. 'Jaarlijks breken 15.000 ouderen een heup door een val. Deze hulpmiddelen houden ouderen mobiel. Dus ik wil heel graag de rollator en andere loophulpmiddelen terug in het basispakket', aldus Agema.

Vallen
Linda Voortman (GroenLinks) noemt de zorgbegroting in NRC Handelsblad 'onsolidair'. 'Veel zaken worden niet langer vergoed omdat ze uit het basispakket gaan: de rollator, ivf-behandelingen. Mensen met een laag inkomen kunnen dat niet zelf betalen', aldus de politica. 'Deze bezuinigingen leiden bovendien later tot méér kosten. Als ouderen geen rollator kopen, vallen ze vaker. Ook dat leidt tot hogere kosten.'

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

 

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/NRC Handelsblad, foto: stock.xchng

Foto

 • PVV en GroenLinks willen rollator terug in basispakket

122074

4 reacties

 • no-profile-image

  nachtvlinder

  Ben het volledig met Jopie en Marjolijn eens: dit land is vergeven van de scootmobiels, rollators en ander spul wat mensen misschien best zelf zouden kunnen betalen, voorheen kocht men auto's en fietsen, wil je nu mobiel zijn dan KOOP je een apparaat waarmee je kan voortbewegen...kun je neit ( aangetoond!!) betalen, dan zou je een tegemoetkoming in de kosten moet krijgen, maar niet "zomaar"alles op kosten van de gemeenschap, er wordt met eld gesmeten!!
  Zo blijft er meer geld over voor andere zaken die uit het zorgpotje betaald moeten kunnen worden...vind je het gek dat de zorgpremies zo hoog worden...? Volgens mij is er geen land in de wereld waar zoveel rollators en scootmobiels rondgaan als hier.Volgens mij kan het best een tandje lager....

 • no-profile-image

  Marjolijn

  Toekenning van voorzieningen als deze zouden veel meer op basis van inkomen gebaseerd moeten worden.

 • no-profile-image

  Jopie

  Ik koop toch ook mijn eigen fiets!

 • no-profile-image

  joop

  ja maar dan voor de gene die thuis wonen ,, zelfstandig ,,, de zorginstellingen krijgen hier al geld voor ,, kijk maar eens in hun kelders ... van verzorgings huizen ...

Of registreer je om te kunnen reageren.