Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

GroenLinks ziet geen extra personeel in zorg

GroenLinks betwijfelt sterk of de in het regeerakkoord beloofde twaalfduizend extra medewerkers in de zorg er de komende jaren wel komen. 'Collega-bewindslieden nemen beslissingen die het de volksgezondheid niet gemakkelijk maken', aldus Tweede Kamerlid Linda Voortman dinsdag.
GroenLinks ziet geen extra personeel in zorg

Zo worden mbo-opleidingen of vergoedingen voor 30-plussers geschrapt. 'En het ministerie van VWS kort zelf de in 2007 ingestelde stagefondsen ziekenhuizen. Hoe rijm je dat met het streven naar meer mensen in de zorg?', vraagt Voortman zich af.

Alternatief
Volgens haar gaat er ook niet bijna 1 miljard euro naar de beloofde twaalfduizend extra medewerkers in de ouderenzorg, maar wordt dat geld gestoken in de zorgzwaartepakketten. Fleur Agema (PVV) bestrijdt dat. 'Van die 892 miljoen euro betalen de instellingen personeel en opleidingen.' Agema daagde GroenLinks uit te komen met een alternatief voor de bezuinigingen op de opleidingen. Als dat alternatief er komt, bekijkt ze dat serieus, zo beloofde Agema.

Lees ook:

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP

Foto

  • GroenLinks ziet geen extra personeel in zorg

Alexandra Sweers

Eén reactie

  • no-profile-image

    jopie

    Natuurlijk moet er ook geld in de ZZP's gestoken worden. Als er nl. niet meer zorgminuten per cliënt worden toegekend, mogen we ook niet meer personeel inzetten.

Of registreer je om te kunnen reageren.