Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Twentse cliënten zitten zonder thuiszorg

Een van de nieuwe gegunde thuiszorgorganisaties in Twente lukt het niet om tijdig voldoende medewerkers in te zetten. Volgens de Socialistische Partij in Hengelo zit een op de twintig klanten van thuiszorgorganisatie Manna zonder thuiszorg.
Twentse cliënten zitten zonder thuiszorg

De Hengelose wethouder Bert Otten heeft laten weten dat Manna tot volgende week maandag de tijd krijgt alle cliënten thuiszorg te bieden. Lukt dat niet, zal de zorg tijdelijk door andere partijen worden ingevuld. Aldus de nieuwssite van RTV Oost. Thuiszorgorganisatie Manna laat weten dat de organisatie in twee maanden tijd 1500 nieuwe cliënten erbij heeft gekregen en dat het aantrekken van nieuwe medewerkers tijd kost.

Signalen
De SP in Hengelo kreeg signalen dat Manna niet alle gevraagde zorg kon leveren per 1 januari. De grote thuiszorgorganisaties Livio en Carint, die voorheen de thuiszorg leverden, hebben de thuiszorg niet gegund gekregen door meerdere Twentse gemeenten.

Aantrekken
Manna is een van de nieuwe thuiszorgaanbieders en heeft nu in een kleine twee maanden tijd 1500 nieuwe cliënten erbij gekregen. Om aan alle cliënten zorg te leveren zijn volgens Manna zeshonderd nieuwe medewerkers nodig. Het aantrekken van die nieuwe medewerkers kost tijd, zegt Manna directeur De Jong tegen RTV Oost, waardoor nog niet iedereen per 1 januari thuiszorg ontvangt.

Geen hulp
Een van de verantwoordelijke gemeenten, Enschede, zegt in een reactie dat het mogelijk is dat sommige cliënten korte tijd geen hulp krijgen maar dat ze er alles aan doet om dat zo snel mogelijk op te lossen.


Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.


Bron: RTV Oost/ foto ANP Koen Suyk

Carolien Stam

Gerelateerde tags

2 reacties

  • no-profile-image

    w.d.waijenberg

    Livio heeft wel mee gedaan met de aanbesteding,maar alleen op HH2(thuishulpA) en niet opHH1(alphahulp) .

  • no-profile-image

    a.van rossum

    Ik dacht dat Livio en Carint niet mee hebben gedaan bij de inschrijving, dat is wat anders dan dat ze het niet gegund is. met gr.A.van rossum

Of registreer je om te kunnen reageren.