Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Gps-systeem vindt verdwaalde dementiepatiënten terug

Twaalf personen met beginnende dementie uit Dordrecht, de Alblasserwaard en Vijfheerenland dragen sinds deze week een gps-zender. Met de proef, die ongeveer twee maanden duurt, hoopt Zorgberaad Zuid-Holland Zuid de vrijheid van deze personen te vergroten.
Gps-systeem vindt verdwaalde dementiepatiënten terug

Veel ouderen met dementie zijn angstig om verward te raken en zo te verdwalen als ze buiten de deur zijn. ‘Als zij te laat thuiskomen of niet op een afspraak verschijnen, kunnen we deze mensen met de gps-techniek tot op vijf meter nauwkeurig achterhalen’, zei een woordvoerder van Zorgberaad dinsdag.

Resultaten
Zorgberaad Zuid-Holland Zuid werkt met de proef samen met onder andere het Trimbos Instituut en een aantal zorgcentra. De instellingen hebben in totaal twintig gps-systemen. Ze hopen de resultaten van de proef rond februari of maart te presenteren. (ANP)


Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.