Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Meerdere thuiszorgorganisaties stoppen met huishoudelijke hulp

In gemeenten waar de Wmo-tarieven niet alles vergoeden, staken steeds meer thuiszorgorganisaties hun werkzaamheden in de huishoudelijke hulpverlening. Volgens Zorgvisie hebben afgelopen week minimaal 5 organisaties aangegeven ermee te stoppen vanwege de nieuwe uurtarieven.
Meerdere thuiszorgorganisaties stoppen met huishoudelijke hulp

Als voorbeeld noemt Zorgvisie de organisaties Careyn, Vitras, Rivas, Valent en de Pieter Raat Stichting. In een groot aantal gemeenten hebben ze aangegeven dat ze zich niet meer aanmelden voor de nieuwe aanbestedingprocedures voor huishoudelijke hulp. Ook bestaande contracten worden opgezegd.

Kwaliteit
Aanleiding hiervoor is dat de lonen voor thuiszorgmedewerkers volgens de nieuwe cao stijgen, maar dat veel gemeenten hier met de nieuwe uurtarieven geen rekening mee houden. Hierdoor kunnen de thuiszorgorganisaties niet garanderen dat ze de juiste kwaliteit kunnen blijven leveren.

Oplossen
In een aantal gemeenten lijkt het probleem zichzelf op te lossen doordat andere thuiszorgorganisaties zich wél willen inschrijven voor de aanbestedingsprocedure. Andere gemeenten, waaronder Alblasserwaard en Nieuwegein, zoeken nog naar een nieuwe partij.

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.