Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Monitor verzamelt ervaringen met nieuwe Jeugdwet

Jongeren die gebruik maken van jeugdhulp, en hun ouders, kunnen zelf het beste aangeven hoe zij de nieuwe Jeugdwet ervaren. Dat vinden verschillende belangenorganisaties voor cliënten. De organisaties hebben hiertoe de 'Monitor Transitie Jeugd' in het leven geroepen.
Jongeren die gebruik maken van jeugdhulp, en hun ouders, kunnen zelf het beste aangeven hoe zij de nieuwe Jeugdwet ervaren.
Jongeren die gebruik maken van jeugdhulp, en hun ouders, kunnen zelf het beste aangeven hoe zij de nieuwe Jeugdwet ervaren. - Foto: ANP

Met de invoering van de nieuwe Jeugdwet aan het begin van dit jaar zijn gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van alle vormen van jeugdhulp. De belangenorganisaties LOC, Ieder(in), Landelijk Platform GGz, MEE Nederland, Zorgbelang en Uw Ouderplatform willen de onbedoelde negatieve effecten en knelpunten bij de uitvoering van de nieuwe wet verzamelen met de 'Monitor Transitie Jeugd'. Vanuit cliëntperspectief willen de belangenorganisaties mogelijke oplossingen aandragen. De monitor loopt in 2015 en 2016.

De overheid heeft in 2015 de zorg voor jeugd onder gebracht bij de gemeenten. Lees meer over de transitie in het dossier over de nieuwe Jeugdwet >>

Hanneke Bruggeman

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.