Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Jeugdzorg en Turkse gemeenschap om tafel

Er komt een informatiebijeenkomst voor de Turkse gemeenschap in de stadsregio Rotterdam over de werkwijze van Bureau Jeugdzorg. Dat stelde CDA-wethouder Hugo de Jonge (jeugd) in antwoorden op vragen vanuit de raad.
Jeugdzorg en Turkse gemeenschap om tafel
Foto: ANP Photo, Evert Elzinga

Aanleiding hiervoor is de zaak-Yunus waarbij het 9-jarige pleegkind van Turkse komaf bij lesbische pleegouders woont. Daarover ontstond rumoer in Turkije. 'Vanuit de stadsregio houden wij een bijeenkomst met Turkse organisaties en alle betrokken partijen bij dit onderwerp, zoals Bureau Jeugdzorg regio Rotterdam, Flexus Jeugdplein en de Raad voor de Kinderbescherming'aldus De Jonge.

Informatievoorziening
Het stadsbestuur van Rotterdam hoopt dat de bijeenkomst de informatievoorziening over de werkzaamheden van Bureau Jeugdzorg ten goede komt. 'Doel van de bijeenkomst is uit te leggen hoe het jeugdzorgsysteem werkt en de werkwijze van het werven en selecteren van pleegouders te presenteren', aldus de wethouder.

Samenwerking versterken
Ook wordt met de deelnemers aan de bijeenkomst besproken hoe de samenwerking en betrokkenheid tussen de jeugdhulporganisaties en Turkse ouders kan worden versterkt. 'Wij willen hiermee voorkomen dat leden van de Turkse gemeenschap de hulpverlening gaan mijden.'

ANP

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.