Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Minder jeugdbendes in Rotterdam

Het aantal jeugdbendes in Rotterdam is het afgelopen jaar gedaald van 28 naar 18. Dat schrijft de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb woensdag in een brief aan de gemeenteraad.
Voornsevliet in de wijk Oud-Charlois, Rotterdam.
Voornsevliet in de wijk Oud-Charlois, Rotterdam. - Foto: ANP-Photo/Robert Vos

De gemeente Rotterdam maakt onderscheid in drie soorten jeugdbendes, te weten criminele groepen, waarvan het aantal daalde van twee naar nul, overlastgevende groepen (van 15 naar 12) en hinderlijke groepen (van 11 naar 6).

Nieuwe groepen

'De daling laat onverlet dat we continu moeten inspelen op de dynamiek van de vorming van nieuwe jeugdgroepen', schrijft de burgemeester. Ondanks de inzet van politie, justitie en gemeente verandert er in sommige deelgemeenten niet veel, zoals in Overschie, Kralingen-Crooswijk en Pernis.

Verdubbeld

'In deelgemeenten, zoals in Delfshaven, Feijenoord en Charlois, zijn goede resultaten geboekt. Het aantal jeugdgroepen is daar flink afgenomen. In IJsselmonde is het aantal jeugdgroepen daarentegen verdubbeld naar vier in 2012', schrijft Aboutaleb aan de raad.

ANP

Of registreer je om te kunnen reageren.