Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Jeugdbende zorgt voor overlast in Amersfoort

De politie in Amersfoort heeft de afgelopen dagen drie jongens van 15, 16 en 17 jaar uit die plaats opgepakt voor overlast, vernieling en bedreiging. In de wijk Hoogland is extra politietoezicht ingesteld, aldus de politie vrijdag.
Jeugdbende zorgt voor overlast in Amersfoort
Foto: ANP Photo, Robert Vos

Sinds december vorig jaar krijgt de politie weer veel klachten en aangiftes uit Hoogland over ernstige overlast door jongeren. In 2011 was er in de buurt ook al sprake van 'terreur' door een jeugdgroep. Toen ging burgemeester Lucas Bolsius zelfs bij 21 jongeren thuis langs om hun ouders een waarschuwingsbrief te overhandigen.

Meer aanhoudingen
De drie jongens die deze week zijn gearresteerd, zijn ook thuis aangehouden. Ze zouden betrokken zijn bij vuurwerkincidenten en bedreiging van een winkeljuffrouw. Ze zitten nog vast. De politie houdt de zaak scherp in de gaten en verwacht meer aanhoudingen te doen.

ANP

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.