Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Geen geld voor busje naar school

Meer dan 100 gemeenten hebben geen geld meer voor busjesvervoer van onder meer gehandicapte leerlingen naar hun scholen. Dat meldt het AD. Alleen kinderen met een zware beperking komen nog in aanmerking voor vervoer.
Geen geld voor busje naar school

De busjes brengen lichamelijk of verstandelijk gehandicapte, hoogbegaafde of strenggelovige kinderen naar school. Maar in veel gemeenten komen door bezuinigingen nu alleen nog kinderen met een zware beperking in aanmerking, aldus het AD.

Eigen bijdrage
Volgens de krant bezuinigen de gemeenten op verschillende manieren. Sommige plaatsen rekken de kilometergrens op en zorgen pas voor een taxibusje als een school zeker 6 kilometer verderop ligt. Andere gemeenten vragen ouders om een eigen bijdrage of zoeken samenwerking met andere gemeenten.

Openbaar vervoer
De leerlingen moeten door de bezuinigingen met het openbaar vervoer. Anderen worden gebracht door hun ouders. Volgens het AD zijn er zelfs kinderen thuis komen te zitten doordat busjes niet meer rijden.

Bron: ANP/ANP-Photo/Koen Suyk

Alexandra Sweers

3 reacties

 • no-profile-image

  Theo

  Coma drinkers die naar het ziekenhuis moeten worden vervoerd en behandeld zouden de onkosten moeten betalen,daar hoeft de gemeenschap niet voor te betalen. Het geld wat dan vrij komt kan dan voor zinvolle doelen worden gebruikt. Zoals vervoer naar school enz.

 • no-profile-image

  Jos

  Wat is dit toch allemaal van een beleid? Hebben ze dan in het verleden niet goed nagedacht waar ze het geld aan besteden. Wij moeten in ons gezin toch ook denken dat wij er mee uitkomen.
  Den Haag strijkt alles op en de gemeenten krijgen de schuld.

 • no-profile-image

  joop

  niet alleen schoolvervoer ,ook mensen die op een wsw werkplaats werken worden zo aan de kant gezet .

  schandalig

Of registreer je om te kunnen reageren.