Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Van der Laan op kop tegen kindermishandeling

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan wordt voorzitter van de werkgroep tegen kindermishandeling en seksueel misbruik. Dat heeft minister Ivo Opstelten (Veiligheid) dinsdag bekendgemaakt tijdens de behandeling door de Tweede Kamer van de uitkomsten van het onderzoek door de commissie-Deetman naar het seksueel misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk.
Van der Laan op kop tegen kindermishandeling

Het kabinet besloot recentelijk tot deze 'taskforce', die er onder meer op moet toezien dat het Actieplan aanpak kindermishandeling wordt uitgevoerd. Dit plan omvat vele maatregelen voor verbetering van de preventie, signalering en bestrijding van kindermishandeling. Die beslaan diverse terreinen. Daarom is een centrale regie nodig.

Stimuleren
Ook moet er worden 'aangejaagd'. Verder moet de taskforce het probleem hoog op de bestuurlijke agenda houden en nieuwe initiatieven tegen kindermishandeling en kindermisbruik stimuleren. Burgemeester Van der Laan deed al veel ervaring op bij de aanpak van de 'Amsterdamse zedenzaak', in samenwerking met de commissie-Gunning.

Bron: ANP/ANP-Photo

Alexandra Sweers

Of registreer je om te kunnen reageren.