Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Nieuwe website voor homoseksuele jongeren

MOVISIE, COC en Schorer gaan een website voor en door homo-, lesbische, bi- en transgenderjongeren maken. De website is bedoeld om steun te geven aan jongeren die soms in de knel zitten met hun seksuele voorkeur of genderidentiteit. De jongeren bepalen zelf hoe de website eruit gaat zien.
Nieuwe website voor homoseksuele jongeren

'Als je als meisje ontdekt dat je (ook) op meisjes valt, of als jongen dat je (ook) op jongens valt, kan dat soms schrikken zijn', zo stellen MOVISIE, COC en Schorer. Vaak gaat dat nare gevoel weer over, maar sommige jongeren zien het leven niet meer zitten en weten niet meer hoe ze verder moeten' aldus Maurits Boote, onderzoeksstagiair bij MOVISIE. Uit onderzoek van het SCP uit 2010 is bekend dat zo'n 50% van de homojongeren wel eens denkt aan zelfmoord. Homo-, lesbische en bi-jongeren doen ook vaker een zelfmoordpoging: 9% van de homo- of biseksuele jongens en 16% van de lesbische of biseksuele meisjes heeft een zelfmoordpoging achter de rug.

Groepsgesprekken nieuwe website
Een interactieve website moet deze jongeren gaan helpen. Deze website wordt bedacht door de jongeren zelf. Vanaf 24 februari vinden in Utrecht groepsgesprekken plaats over hoe deze nieuwe website eruit gaat zien. 'Het kunnen jongeren zijn die zelf een tijd in de knel zaten of jongeren die dit mee hebben gemaakt bij vriend(in)en of klasgenoten' zegt Hanneke Felten, onderzoeker bij MOVISIE. 'Het gaat er om dat je mee wilt denken over hoe de nieuwe website eruit moet komen te zien, wat er op de website moet komen en wat juist niet.'

Bron: MOVISIE / Foto ANP

Alexandra Sweers

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.