Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

5000 werkervaringsplekken voor gehandicapten

Werkgevers gaan de komende jaren 5000 extra werkervaringsplekken inrichten voor jongeren en werklozen met een handicap. Staatssecretaris Paul de Krom (Sociale Zaken) heeft dit met ondernemersorganisatie VNO-NCW afgesproken. Dat maakte de VVD-bewindsman woensdag bekend bij een presentatie van zijn wetsvoorstel om de onderkant van de arbeidsmarkt te hervormen.
5000 werkervaringsplekken voor gehandicapten

De Krom dient woensdag zijn voorstel voor de nieuwe Wet werken naar vermogen (WWNV) in bij de Tweede Kamer. Met deze wet wil hij meer mensen uit de uitkering helpen en gehandicapten vaker aan het werk krijgen in een 'gewone' baan in plaats van in de sociale werkplaats. Hierbij worden de bijstand, sociale werkplaatsen en de Wajong-uitkering (voor jonggehandicapten) grotendeels samengevoegd.

School

De extra werkervaringsplekken bij bedrijven zijn volgens De Krom vooral van belang om meer kansen te bieden aan jongeren met een lichamelijke en/of geestelijke beperking die van school komen. Maar de plekken zijn ook voor oudere gehandicapten met een uitkering en onvoldoende werkervaring.

Bron: ANP/ANP-Photo

Alexandra Sweers

6 reacties

 • no-profile-image

  Jacqueline

  En gisteren heeft zijn VVD-collega Weekers gezegd dat de Belastingdienst alleen nog digitaal wil werken. Dag arbeidsplaatsen op de postkamer!

 • no-profile-image

  Frank

  En hoe gaat het verder na de stageplaats?
  staan de mensen daan weer opstraat of zit der ook een blijvende werk der aan overhouden

 • no-profile-image

  ElsKruisselbrink

  Zijn werkervaringsplekken 'gewone' banen?
  Om een hoeveel jaren beleid gaat dit?als er de komende jaren 5000 plekken beschikbaar komen? Er is een veelvoud van 5000 werkplekken nodig, maar geen 'gewone'banen, nee banen die op maat gemaakt zijn voor elke arbeidsgehandicapte.

 • no-profile-image

  Marian

  En dan gaan ze aan het werk... En staan misschien voor percentage x op loonwaarde. Mochten ze thuis een ouder hebben die een bijstandsuitkering krijgt dan wordt dat geld dat E bij hun werkgever verdienen afgetrokken van de bijstandsuitkering van zijn of haar ouder(s).
  Zij zullen toch ook een toekomst moeten kunnen opbouwen zonder hun ouders maar vraag me sterk af, of dit nog mogelijk is.
  Natuurlijk is het fijn dat dergelijke personen ergens een werkplek kunnen bemachtigen!

 • no-profile-image

  Sanne

  En wanneer ben je een oudere uitkeringsgerechtigde met een beperking? Nu ik tijdelijk op een WW-uitkering een beroep doe, geldt, volgens een werkcoach, mijn belastbaarheidsrapport niet meer dat mijn gemeente tijdens mijn WWB-periode bij een commercieel bureau heeft laten opstellen i.p.v. bij het UWV. Argument: het is geen UWV-rapport!!
  Belachelijke opstelling van deze werkcoach: nu ben ik dus ineens gezond en kan ik alles doen, omdat mijn gemeente koos voor een andere keuringsinstantie.

  De Wwnv is nu al een wet vol met uitzonderingen. Ik vraag mij ernstig af wat de winst is voor de betrokkenen: zij gaan er immers in ieder geval financieel op achteruit, de geplande kortingen van De Krom buiten beschouwing gelaten.

 • no-profile-image

  Anton van Aert

  Mooi initiatief, nog 55.000 SW'ers en 130.000 WaJong'ers te gaan. Waar kan ik mensen aanmelden?

Of registreer je om te kunnen reageren.