Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

'Snel werken met meldcode kindermishandeling'

Ongeveer de helft van de mensen die werken in onderwijs, kinderopvang, zorg, welzijn, jeugdzorg of justitie is op de hoogte van de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie van VWS.
'Snel werken met meldcode kindermishandeling'
Foto: ANP-Photo/Roos Koole

Als het aan staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) ligt, worden dat er veel meer. Hij begint een campagne om te bevorderen dat er al met de verplichte meldcode wordt gewerkt, voordat dat waarschijnlijk in juli 2013 verplicht wordt.

Meldcode
De meldcode is een overzichtelijk vijfstappenplan voor professionals die vermoeden dat er sprake is van geweld of misbruik. Van Rijn: ‘Ik roep alle professionals op om zo snel mogelijk met de meldcode aan de slag te gaan en niet te wachten tot het verplicht wordt. Zo krijgen we meer slachtoffers in beeld en kunnen we kindermishandeling en huiselijk geweld beter aanpakken.’

ANP

Of registreer je om te kunnen reageren.