Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Jeugdzorg wil rauw-eter Tom uit huis

Bureau Jeugdzorg begint een spoedprocedure om de 15-jarige Amsterdamse jongen Tom Watkins, die alleen rauwe groenten eet, uit huis te plaatsen. Volgens de NOS heeft de jeugdorganisatie dat de moeder laten weten via een e-mail.
Over het tweetal zijn twee documentaires gemaakt die veel ophef hebben veroorzaakt.
Over het tweetal zijn twee documentaires gemaakt die veel ophef hebben veroorzaakt.

Bureau Jeugdzorg wil met de rechtszaak ervoor zorgen dat de jongen in het nieuwe jaar naar een normale school gaat. De moeder geeft de 15-jarige jongen op het moment illegaal thuis les, omdat zij het onmogelijk vindt om haar kind op de middelbare school gezond te laten eten. De moeder gaat de spoedprocedure aanvechten.

Rauw
Moeder en zoon eten alleen rauw voedsel, omdat de antibiotica en groeihormonen in vlees en zuivel slecht voor hen zijn, zo is de overtuiging van de moeder. Onverhit, ongekookt eten is volgens haar gezonder. Over het tweetal zijn twee documentaires gemaakt (Rauw en Rauwer) die veel ophef hebben veroorzaakt. Tom is volgens kinderartsen ondervoed en daarmee te klein en te licht voor zijn leeftijd.
Alexandra Sweers

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.