Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Amsterdam wil 'stapelminister' Kamp spreken

Amsterdam wil direct na Prinsjesdag met 'stapelminister' Henk Kamp praten over de gevolgen van bezuinigingen voor kwetsbare gezinnen en jongeren. Wethouder Lodewijk Asscher (financiën) wil onder meer met de minister van Sociale Zaken afspreken dat ,,bij aangetoonde onacceptabele stapelingsdreiging'' bezuinigingen worden aangepast.
Amsterdam wil 'stapelminister' Kamp spreken

Asscher stuurde eerder deze maand een brandbrief naar premier Mark Rutte, omdat kwetsbare groepen te maken zouden krijgen met een combinatie van kortingen. Rutte heeft hem deze week doorverwezen naar Kamp, omdat hij de coördinerend bewindspersoon is als het gaat om cumulatie van effecten van kabinetsmaatregelen voor verschillende groepen.

In de problemen
Uit onderzoek van Amsterdam bleek begin deze maand dat in de hoofdstad 4000 gezinnen en 19.000 jongeren in de problemen dreigen te komen door ingrepen in bijvoorbeeld de jeugdzorg, begeleiding van licht verstandelijk gehandicapten, het persoonsgebonden budget en de Wajong.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.


Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP / Foto: Stock.XCHNG

Alexandra Sweers

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    Diana

    Waar is Minister Kamp toch op uit????
    Op problemen in alle bevolkingsgroepen die ht al moeilijk hebben of het land te kunnen besturen en betere voorzieningen maken van ons belastinggeld?

Of registreer je om te kunnen reageren.