Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Cliënt zorginstelling gewond door te heet bad

Een cliënt van zorginstelling Radar heeft zaterdag ernstige brandwonden opgelopen, toen zij in logeerhuis Ravensbos in Valkenburg (Limburg) in een te heet bad stapte. De cliënt is in het ziekenhuis opgenomen.
Cliënt zorginstelling gewond door te heet bad

Radar heeft de Inspectie voor de Volksgezondheid op de hoogte gesteld, maakte de zorginstelling op haar internetpagina bekend. De zorginstelling neemt alle verantwoordelijkheid voor dit ongeluk op zich en zal daarom een extern onderzoek laten instellen naar de precieze toedracht.

Aangeslagen
Bestuurder Frans Wilms: 'We zijn diep geraakt en aangeslagen door dit vreselijke incident en leven enorm mee met de cliënt en haar familie. Onze aandacht gaat dan ook op de eerste plaats naar hen uit. Daarnaast proberen we zo goed mogelijk tot steun te zijn voor de betrokken medewerkers van het logeerhuis.'

Incident
Het slachtoffer maakte deel uit van een groepje van vier logés en twee begeleiders. In het logeerhuis waren op dat moment 16 logés. Volgens bestuurder Frans Wilms is een dergelijk incident nooit eerder voorgekomen. De medewerkers zijn aangeslagen, aldus Wilms.

Radar is een zorginstelling voor kinderen en volwassenen met een beperking. Betrokken medewerkers en ouders zijn persoonlijk en per brief geïnformeerd.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.


Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: Stock.xchng

Alexandra Sweers

3 reacties

 • no-profile-image

  ita

  Van harte beterschap geachte bewoner van 't zorgcentrum!
  Collega heel veel sterkte met je/jullie verwerk ings-proces! Hopelijk is er voor jullie snel duidelijkheid over het hoe en waarom!!
  Lieve groet! Verz ig zorgcentrum in limb.

 • no-profile-image

  C damman

  Waarom niet gewoon even met je handen voelen of het water koud of heet is.

 • no-profile-image

  M. de Gruijter

  Waarom is hier geen geblokkeerde thermostatische kraan aanwezig?!.

Of registreer je om te kunnen reageren.