Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Teeven: administratie jeugdzorg moet beter

Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) blijft bij de 5 miljoen euro extra voor de bureaus jeugdzorg met acute financiële problemen. Dat heeft hij woensdag in een brief aan de Tweede Kamer geschreven.
Teeven: administratie jeugdzorg moet beter

De sector had acht keer zoveel gevraagd, maar daar heeft de staatssecretaris vooralsnog geen oren naar. Er is te veel onduidelijkheid over de kosten van de verschillende taken in de jeugdzorg. Daar moet eerst verandering in komen.

Schimmig

De Algemene Rekenkamer is bezig met onderzoek naar de tarieven van de jeugdbescherming en de jeugdreclassering. Die kan de klus niet klaren zoals hij wil. De administratie van de kosten is de Rekenkamer vooralsnog te schimmig. Ze adviseert ‘een zodanig administratief systeem te ontwikkelen, dat er in de toekomst geen discussie meer hoeft te ontstaan over de kostprijs van 'producten.’

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.


Twitter   Volg Zorg+Welzijn op TwitterBron: ANP/Foto: ANP/Koen Suyk

Alexandra Sweers

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    Hans

    Als je de zorg duurder wilt maken moet je vooral nieuwe administratieve systemen op gaan zetten. Trent: hoe nieuwer -> hoe duurder -> hoe minder zorg.

Of registreer je om te kunnen reageren.