Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Alleenstaande minderjarige illegalen niet in detentie

Alleenstaande illegale vreemdelingen onder de 18 jaar zullen niet meer in detentie in een justitiële jeugdinrichting terecht komen. In plaats daarvan komen zij onder voogdij en krijgen zij voorlopig huisvesting onder toezicht in speciale voorzieningen van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).
Alleenstaande minderjarige illegalen niet in detentie

Dat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Minister Leers (Immigratie en Asiel) vindt dat detentie van jonge vreemdelingen alleen in uiterste gevallen kan, en dan zo kort mogelijk. Hij schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat het van belang is dat de minderjarige vreemdelijk zijn of haar vrijheid kan behouden.

Misdrijf
Alleen als zij verdacht worden van of veroordeeld zijn voor een misdrijf, wanneer hun vertrek naar land van herkomst binnen twee weken gepland is, wanneer zij zich niet hebben gehouden aan een meldplicht of wanneer zij om Schiphol asiel aanvragen terwijl hun leeftijd nog niet bekend is, is detentie een optie.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine. 

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: Ministerie Binnenlandse Zaken/Foto: ANP/Ilvy Njiokiktjien

Foto

  • Alleenstaande minderjarige illegalen niet in detentie

Alexandra Sweers

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.