Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

VoorleesExpress wint Nationale Alfabetiseringsprijs 2010

De VoorleesExpress van Cultureel Projectbureau SodaProducties heeft de hoofdprijs van de Nationale Alfabetiseringsprijzen 2010 gewonnen. Bij dit project lezen vrijwilligers allochtone kinderen thuis voor.
VoorleesExpress wint Nationale Alfabetiseringsprijs 2010

De vrijwilligers van de VoorleesExpress introduceren bij laaggeletterde gezinnen in tien steden het voorleesritueel voor het slapengaan. Een half jaar lang komen zij wekelijks thuis bij het gezin om te komen voorlezen. Zo ontwikkelen kinderen niet alleen affiniteit met lezen, maar heeft het ook als bijkomend effect dat stadsgenoten met verschillende sociaal-culturele achtergronden met elkaar in contact komen.

Cheque
Het project is ‘een toonbeeld van zuivere, belangenloze inzet voor die mensen die taalondersteuning het hardste nodig hebben, aldus het juryrapport. SodaProducties ontving uit handen van de demissionair staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) een cheque die zij naar eigen inzicht kunnen besteden.

Alfabetisering
De Nationale Alfabetiseringsprijzen worden jaarlijks tijdens de Dag van de Alfabetisering uitgereikt aan projecten die zich actief inzetten voor de bevordering van basisvaardigheden zoals lezen, schrijven en rekenen.

Lees ook het achtergrondartikel uit het Z+W magazine over de Voorleesexpress:

‘Wij willen ze laten zien dat lezen leuk is’

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter >>

Bron: Foto: Voorleesexpress

Foto

  • VoorleesExpress wint Nationale Alfabetiseringsprijs 2010

Alexandra Sweers

Of registreer je om te kunnen reageren.