Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Nieuwe bestemming voor jeugdgevangenis

De locatie Rekken van de jeugdgevangenis Rentray gaat onderdak bieden aan licht verstandelijk gehandicapten. De inrichting hoeft niet dicht, maar krijgt een nieuwe bestemming. Dat heeft minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) de Tweede Kamer donderdag laten weten.
Nieuwe bestemming voor jeugdgevangenis

De minister wilde drie jeugdgevangenissen voor een tijdje sluiten omdat de inrichtingen steeds meer met leegstand te maken krijgen. Maar de Kamer wil dat justitie eerst zoekt naar andere bestemmingen voor de jeugdgevangenissen.

AWBZ
In Rekken komen 48 plaatsen voor jongeren en jongvolwassenen met een lichte verstandelijke handicap. Dit komt voor rekening van de volksverzekering AWBZ. Daarnaast komen er plaatsen voor verstandelijk gehandicapten die sterk gedragsgestoord zijn. Daarvoor gaat Rentray samenwerken met Trajectum, een instelling voor gehandicaptenzorg.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto: ANP/Ed Oudenaarden

Alexandra Sweers

Gerelateerde tags

2 reacties

  • no-profile-image

    Sarah

    Nee, voor langdurige onverzekerbare zorg. Zoals opname in een instelling voor mensen met een verstandelijke handicap. Kosten die je eigen zorgverzekering dus niet dekt.

  • no-profile-image

    Ton

    Die 'ombouw' wordt bekostigd uit de AWBZ. Die geldpot is toch bedoeld voor BIJZONDERE ziektekosten?

Of registreer je om te kunnen reageren.