Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Weinig tienerbevallingen in Nederland

Nederland heeft het op een na laagste aantal bevallingen onder tieners in Europa. Vorig jaar werden 5,3 kinderen geboren per duizend meisjes jonger dan 20 jaar. Wel blijft het aantal tienermoeders onder Antillianen, Arubanen en Surinamers hoog.
Weinig tienerbevallingen in Nederland

Alleen in Zwitserland ligt het aantal tienerbevallingen lager, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het Nederlandse cijfer is veel lager dan dat van de Oost-Europese en Angelsaksische landen. In de VS is het geboortecijfer van tienermeisjes ongeveer achtmaal hoog als in ons land.

Baby
Vorig jaar bevielen 2636 meisjes van tussen de 15 en 19 jaar oud van een baby. Per duizend autochtone tieners schommelt het geboortecijfer volgens het CBS al langere tijd rond de vier. Bij Antilliaanse en Arubaanse meisjes is het geboortecijfer met 29 het hoogst.

Sterk gedaald
Ook onder Kaapverdiaanse meisjes is het geboortecijfer met 21 relatief hoog. Het CBS noemt het opvallend dat het aantal geboorten onder tienermeisjes van Turkse en Marokkaanse afkomst de afgelopen tien jaar sterk is gedaald.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/CBS, foto: stock.xchng

Foto

  • Weinig tienerbevallingen in Nederland

122074

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    ineke

    hoe verhoudt zich dat tot het aantal abortussen on dezelfde leeftijdsgroep?

Of registreer je om te kunnen reageren.