Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Drenthe proeftuin voor jeugdzorg

De twaalf gemeenten in Drenthe starten met een pilot om een begin te maken met de overname van de jeugdzorgtaken van de provincie. Speerpunt in het nieuwe beleid is dat jeugdigen en hun ouders snel en effectief dichtbij huis geholpen worden. Het nieuwe Drentse aanpak dient als voorbeeld voor de rest van Nederland.
Drenthe proeftuin voor jeugdzorg

Het kabinet-Rutte wil dat de regie in de gehele jeugdzorg in 2015 naar de gemeenten gaat. Centra voor Jeugd en Gezin en Zorg Advies Teams spelen hierin een belangrijke rol. Zij moeten de drempel naar jeugdzorg verlagen. Verwacht wordt dat door het sneller inschakelen van hulp op termijn het beroep op zwaardere vormen van jeugdzorg verkleint.

Toonaangevend
Het plan is maandag gepresenteerd door de Drentse gedeputeerde Anneke Haarsma. Zij bood het mede namens de Drentse gemeenten aan, aan vertegenwoordigers van het ministerie van VWS. Diverse Drentse jeugdzorgprogramma’s hebben er toe geleid dat de provincie een toonaangevende rol speelt in het landelijke jeugdzorgbeleid. Binnen twee dagen moet in de toekomst bepaald worden wat voor het kind de beste oplossing is.

Download: Drentse jeugdzorgpilot gepresenteerd

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.


Volg Zorg+Welzijn op Twitter >>

Bron: ANP/Foto: rapport Provincie Drenthe

Foto

 • Drenthe proeftuin voor jeugdzorg

86243

Gerelateerde tags

2 reacties

 • no-profile-image

  B. Hendriks

  Er staat nog een fout in het artikel. De suggestie dat ouders zich vroeger met hun kinderen in Assen moesten melden is onzin. Bureau Jeugdzorg heeft vestigingen in Assen, Emmen en Hoogeveen. Prima gespreid over de provincie dus.

 • no-profile-image

  Peter Voerman

  Er staat een fout in dit artikel. 1 januari start een pilot waarbij in de gemeenten de komende jaren (tot 2015) geleidelijk de provinciale jeugdzorg taken gaan overnemen. Deze overgang is dus NIET al per 1 januari 2011 gerealiseerd!!

Of registreer je om te kunnen reageren.