Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Jeugdzorg Amsterdam zet containers in

De gemeente Amsterdam wil containerwoningen inzetten voor jongeren om de wachtlijsten in de jeugdzorg tegen te gaan. Dat heeft een woordvoerster woensdag bevestigd na een artikel daarover in de Volkskrant.
Jeugdzorg Amsterdam zet containers in

Containerwoningen worden al gebruikt voor de opvang van studenten. De gemeente wil deze containerwoningen ook inzetten voor een lichte vorm van begeleid wonen voor tachtig jongeren van 16 jaar en ouder.

Verstopt
Daarnaast is er een groep van 18 jaar en ouder die zelfstandig kan wonen, maar moeilijk een kamer kan vinden. Daardoor raken de wachtlijsten verstopt en houden ze dure behandelplekken bezet. In Amsterdam zijn ongeveer tweehonderd kinderen die hulp van jeugdzorg nodig hebben, aldus de woordvoerster.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine. 

Volg Zorg+Welzijn op Twitter >>

Bron: ANP/Foto: ANP/Lex van Lieshout

Foto

  • Jeugdzorg Amsterdam zet containers in

Alexandra Sweers

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    Frank de Koster

    Wat betreft de containers die in Amsterdam het belgeleidend wonen zullen moeten ondersteunen; container of villa de ondersteuners daar gaat het in eerste instantie om!

Of registreer je om te kunnen reageren.